"Nagymamám szerint, a természet ajándékait okosan, de használni kell."                    

 

MENÜ

FOLYÉKONY SZAPPAN

 

Folyékony szappan? Vagy mi?

 

 A folyékony szappanom története

 

Szappannak indult, végül "univerzális" tisztítószer lett belőle.  Mint minden hasonló felfedezés, ez is véletlen műve volt.

Először is, ráfolyt az ezer éves, barnás-szürkés sárgaságban szenvedő függönyömre, és nagy bajba kerültem, mert a fehér folt, ami utána maradt, nagyon feltűnően látszott. Kimostam vele a függönyt, és láss csodát, tiszta lett. Innen már nem volt megállás.

Következtek a megsárgult ablakkeretek, elöregedett műanyag kerti székek, ritkán kimosott konyhafiókok, egyéb konyhai felületek, végül, minden, a házban lévő műanyag felület (pl.:TV), ami szívja a port...

Ami megdöbbentő volt, hogy a zsíros edényekkel is könnyedén elbánik, sőt, a rozsdamentes mosogatómat, ha kimosom vele, nem marad vízcseppes. (Nálunk nagyon kemény a víz.)

Felmosáskor van egy kis gond, ha sokat teszek a vízbe, fátyolos lesz a padló. Ezt a barátnőmm tapasztalta, neki márvány lapok vannak lerakva.

 

Ettől kezdve ezzel mosok (a mosógépben is,), mosogatok, takarítok, csempét tisztítok, ablakot mosok, zuhanytálcát tisztítok, kádat....

Ez van a kézmosó adagolójában, fürdeni, hajat mosni is lehet vele, de erre inkább kemény szappant használunk.

Mostanra megszabadultam "974000 majdmégelhasználjukegyszer" flakontól, és ettől jól érzem magam, mert ez a kis narancssárga lé, nem tud "pont most" elfogyni, mert mindig találok valahol a lakásban belőle.

PH-ja megegyezik a normál szappanéval, bármilyen illóolajat, vagy parfümolajat felvesz.

Másképpen kell használni, mint a hagyományos tisztítószereket. Nem a vízbe kell tenni, hanem a nedves szivacsra, vagy rongyra. Törölsz vele, majd tiszta nedves ruhával áttörlöd, és kész. Addig törölhetsz egy szivaccsal, amíg már nem bírod elviselni, hogy az milyen koszos. 

A lányom készített egy video felvételt használat közben, de azt mondta, hogy azt fogják hinni, hogy hamisítvány.

Na, de elég ebből! Hiszen színtiszta szappan (és egy csipet titok)! Miért ne tisztítana? Csak elszoktunk tőle.

 

Itt veheted meg 

Asztali nézet